Hans ter Hoek

Mijn beelden gaan over landschap- en architectuurfotografie. Vaak vrij van emoties worden de soms lege landschappen weergegeven. Ook het stedelijk landschap wordt op een unieke  wijze in beeld gebracht waarbij abstracties een verrassend element vormen. 

Mijn recente werk over Maakbaar Land gaat over een aantal bijzondere locaties in Nederland die in ontwikkeling zijn. Voor deze projecten ga ik op zoek naar plekken waar ik dit maakbare ervaar. "Maakbaar" is iets wat naar eigen wens of ideologie ingericht, vervaardigd of gevormd kan worden. De vorm die mensen aan landschappen gegeven hebben kan mij verwonderen en heeft aantrekkingskracht op mij.  Door het weglaten of minimaliseren komt het landschap beter tot uiting. 

Met regelmaat exposeer ik op diverse locaties in het Groene Hart en ik heb meegewerkt aan de fotoboeken: “Moderne architectuurfotografie in Haarlem” en  “Alphen anders bekeken”.  Verder ben ik actief betrokken bij de Alphense fotoclub “Alphoto” en ben eind 2019 afgestudeerd aan de Fotoacademie (FOAC) te Amsterdam.

Artist statement

We leven in een snelle, digitale samenleving vol met drukte en lawaai waarin individualisering toeneemt. Doordat we zo gehaast zijn, nemen we nauwelijks de tijd om stil te staan en rond te kijken. Daardoor wordt (subtiele) schoonheid vaak over het hoofd gezien. Door mijn open en nieuwsgierige karakter maak ik zichtbaar wat voor anderen onzichtbaar geworden is. Het geeft mij dan ook een blij gevoel als de toeschouwer de beelden met verwondering waarneemt. Ik heb de wens deze vast te leggen in verstilde en ruimtelijke beelden.